Historia

Malmin Luontaistuntija on perustettu vuonna 1981 ja se kuuluu vanhimpaan suomalaiseen Luontaistuntijat ketjuun.

 

Ylä-Malmin torin myymälässä palvelevat fytonomi Maija Huhtikorpi, joka on liikkeen omistaja sekä luontaistuoteneuvoja Teija Lehtinen. Välillä liikkeessä avustavat myös Maijan perheenjäsenet avomies Leo, poika Kuutti ja tytär Roosa.

 

Tykkää meistä Facebookissa 

Seuraa meitä Instagramissa 

 

Maija Huhtikorpi
Yrittäjänä toimiva Maija on koulutukseltaan myös vyöhyketreapeutti ja laboratoriohoitaja, jona hän työskenteli lähemmäs 10-vuotta. Hän on myös sekä käynyt A. Vogelin fytoterapiakurssin sekä sen jatkokurssin.

 

Maija on henkilö, joka ei koskaan pysy paikoillaan! Hän harrastaa joogaa ja kiipeilyä sekä on oman kaupan ohessa mukana myös Luontaistuntijoiden lehtityöryhmässä ja Suomen Terveystuotekauppiaiden liitossa.
Hän on ollut myös Luontaistuntijoiden ja ERY:n (Elävä raakaravinto) hallituksessa, Hyötykasviyhdistyksessä ja monessa muussa uransa aikana.

 

 

Teija Lehtinen
Teija aloitti työskentelyn Malmin Luontaistuntijoilla keväällä 2014. Hän ehti olla eko- ja luomukaupan yrittäjänä itsekin 1,5 vuotta Joensuussa, mutta toiminta siellä oli haastavaa. 

 

Aiemmin Teija on toiminut yli 21 vuotta vanhustyössä ohjaajana ja sen ohessa hän opiskeli ryhmänohjaajaksi, työnohjaajaksi, mentoriksi sekä työyhteisön kehittäjäksi. Teija siirtyi kuitenkin lukemaan anatomian, fysiologian ja tautiopin perusopinnot ammattikorkeakoulussa, sekä kävi Provitan luontaistuotetietouden peruskurssin, sillä terveysasiat ja luontaistuoteala veti häntä puoleensa yhä enemmän.

 

"Parasta palautetta tässä työssä on se, kun asiakas tulee iloisena takaisin ja kertoo, että on saanut avun suosittelemastani tuotteesta!" -Teija

 

Mistä kaikki alkoi?

Maijan edesmennyt aviomies Jarmo Huhtikorpi osti aikoinaan jo olemassa olevan terveyskauppaliikkeen, kun hän halusi itse kasvattamilleen versoille ja oma tekemälleen hapankaalille myyntipaikan. Heillä oli niiden lisäksi myynnissä myös paljon luomutuotteita ja iskulause kuuluikin "Luomua luonnon puolesta".

 

Maija ja Jarmo olivat mukana rakentamassa Luontaistuntijat-ketjua ja vuosi vuodelta kauppa laajentui valikoimaltaan monipuolisemmaksi. 
Vuonna 1987 he liittyivät kuitenkin "Sinun kauppoihin" ja siitä muutama vuosi myöhemmin vuonna 1990 Maija jäi yksin kaupan kanssa, kun Jarmo menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen.
Maija pohti mitä kaupan kanssa tekisi, mutta myyminen ei tuntunut oikealta, vaan hän päätti jatkaa kaupan pitoa, koska siitä oli tullut jo elämäntapa.
 

Myöhemmin noin 2000-luvulla Maija liittyi takaisin tuttuun ja turvalliseen Luontaistuntijat-ketjuun ja on ollut siitä lähtien iloinen sekä positiivinen elämää rakastava yrittäjä ja rautainen alan ammattilainen.
Hänet valittiiin jopa Koillis-Helsingin yrittäjäksi vuonna 2003!